nekaj se tu fino kuha

Ideje za 5 obroka no.10

Ideje za 5 obroka no.10

Bio nam je Božić (nekima je danas tek), bila nam je Nova godina (sretna vam!) i svi samo govore o tome kako su puno jeli i kako stalno neka hrana izvirivala i častilo se posvuda. Pojeli smo sve ostatke ostataka i sad je vrijeme za ono” New year, new me”, čitanje članaka “Detoksikacija nakon blagdana”, “Skinite nakupljene kile u samo sedam dana” i sličnih članaka koje čete pročitati, držati se toga dva dana i vratit na staro 🙂

A kad smo kod vraćanja na staro, najbolje je isplanirati si unaprijed kaj bi se moglo kroz tjedan kuhati i na taj način smanjiti bacanje hrane a ujedno jesti zdravo. Danas sam se malo kasnije probudila jer sam bolesna i krenula odvažno na plac a kad tamo nigdje ničega, jer kada praznik pada na vikend kao da ga i nema. Skroz sam zaboravila na to. Sva sreća pa će nekoga ipak biti sutra na placu i moći ću (zajedno s vama) obaviti špeceraj za sljedeći tjedan.

Dakleee:

bty
  1.  Kelj čušpajz- za ovaj čušpajz si osiguram dovoljnu količinu mesa jer kad se kelj opusti imam osjećaj da samo prođe kroz mene i ne najedem se previše. Zato prvo na kockice izrežem meso i popržim na luku a zatim dodam istrgan kelj i podlijem temeljcem. Obzirom da se meso malo prepeklo a kelj je dosta podatan, ovo jelo gotovo je za cca pola sata. Ukoliko ga želite još malo “podebljati” slobodno ubacite na početku i krumpir koji ste prethodno narezali na kockice.
  2. Puretina na naglo sa špinatom- puretinu napacati i zamrznuti (ako nećete na početku tjedna jesti ovo jelo), špinata ima jako finog na placu i najbolji mi je tako svježi. Njega je najbolje zaliti vrućom vodom i prekriti s poklopcem te pustiti sa strane da omekša potpuno a onda ga narezati na dasci, staviti ulja i malo brašna u lonac te vratiti špinat. Nakon par minuta dodati mlijeko i žličicu maslaca te kuhati dok se sve ne poveže.
  3. Lazanje- ok, dosta zdravog hahha. Baš mi se jede tak neš tako da sam ubacilo i to u ovaj meni 🙂
  4. Zapečeno povrće i salata- u protvan  stavite na jednake kockice narezano povrće:c mrkvu, batat, cvjetaču i luk, začinite sa mješavinom kurkume, češnjaka, ružmarina i soli te zalite sa maslinovim uljem. Ciklu omotati u u foliju i peći zajedno sa ostalim povrćem. Pecite na 180 stupnjeva cca 40 min il dok povrće ne omekani. To možete i dan prije složiti pa zasebno zgrijati povrće, salatu oprati i pomiješati sa povrćem. Salatu predlažem da uzmete onu miješanu na placu, tamo ima i potočarke, matovilca, radiča i zelene <3
  5. Kelj uvijek možemo podgrijati, skuhati si još krumpira i brzo imati još jedan obrok.

 

Dobar tek! Čitamo se 🙂

 

 Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *