nekaj se tu fino kuha

Ideja za pet obroka- No.1

Ideja za pet obroka- No.1

Obično moj popis za plac izgleda ovako:

Napišem si jelo koje mislim raditi i onda sa strane što mi je sve potrebno za to. Obzirom da kuham samo za sebe, stvarno precizno procijenim koliko mi čega treba jer ne želim nepotrebno bacati hranu.  Dogodi se da uzmem doslovce na komad dvije mrkve, jednu papriku, pet krumpira i tako mi je najbolje jer sam sigurna da ću sve iskoristiti.

Poanta ove rubrike je više da vam dam ideju što možete kupiti za vikend na placu  i iskoristiti od ponedjeljka do petka kroz jednostavna a fina jela.

Kako unaprijed znate jelo koje ćete raditi, tako i meso možete sukladno tome začiniti po želji, odnosno napacati pa zalediti.

  1. Svinjski ražnjić napacati u ulju, soli, dodati mljevenu papriku, narezat na kockice, i kad je odleđeno samo se napika na štapić zajedno sa paprikom i lukom, ako nađete još tikvicu, može i to!
  2.  Poriluk čušpajz- obično kada radim varivo/čušpajz/gulaš onda napravim za dva dana jer ionako je teško napraviti malu količinu toga a i super je jer si pokrijem još jedan dan.
    Uz to se mogu napraviti faširanci kao dodatak da se od nečega i najedete. Napravite ih veću količinu kako bi ih mogli iskoristiti za zadnje jelo.
  3. Marinirana piletina i salata- isto kao i s ražnjićem, može se napacat pa zamrznuti.
  4. Prisiljeno zelje i faširance- meni je ovaj recept baš dobar i njega sam koristila prvi puta kad sam radila  to, a kasnije i sami skužite što vam najbolje odgovara. https://www.coolinarika.com/recept/prisiljeno-zelje-na-bakin-nacin/


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *