nekaj se tu fino kuha

Ideja za 5 obroka- no.2

Ideja za 5 obroka- no.2

Sutra nam je vikend! Osim što svi obožavamo tih dva dana jer možemo duže spavati i bez strke krenuti s danom, mene osobno najviše veseli ujutro otići na plac, kupiti sve što mi treba za sljedeći tjedan i izabrati nešto posebno što mogu skuhati za vikend- onako s guštom i polako! Kako nam se vrijeme mijenja u hladnije tako polako dolaze i prateća jela kao na primjer gulaš i juhice od bundeve, a uskoro će doći i sezona sarme kojoj se svi veselimo (dok nam u jednom trenutku ne krene na uši ić 🙂 )-

Ovo je moj popis za sljedeći tjedan:

Gulaš- kupiti junetine, luk,  krumpira, mrkve i  peršina. Junetinu narezati na kockice, luk na kockice, mrkvu naribati na sitni ribež ( ne jako mali ribež, nego ribež s malim rupicama 😀 ), a peršin nasjeckati te na kraju ubaciti. Kako je moja praksa da se čušpajzi i gulaši jedu dva dana, tako kod ovog jela preporučujem da se sve osim krumpira napravi a zatim na dan kada ćete jesti gulaš skuhate krumpira koliko vam treba

 Bolonjez– teško je naći osobu koja ne voli bolonjez, ja ga često pripremam a kada to radim napravim ga uvijek više i zaledim u jednake porcije tako da imam i za one dane kada “ništa nema u frižideru” ili “lijena sam i neda mi se ništa”. Tako i vama preporučujem, jer osim za ovo jelo možete ga upotrijebiti i za lazanje recimo ili neku slanu pitu.

Polpeti od tikvica i batata sa špinatom– trudim se ne uvijek imati kombinaciju meso i prilog, moram priznati da mi je to teško smisliti jer me mami uvijek neka kombinacija, ali stvarno ima mnogo mogućnosti pa tako i ova. Polpeti se naprave od naribanih i blanširanih  tikvica i prokuhanog batata(+ jaje i brašno), a špinat ošuriti vrućom vodom, narezati na sitno, maslac rastopiti, dodati malo brašna a zatim dodati narezani špinat.

Pileći zabatci, pire i salata– meni najdraži dio piletine, pogotovo kada se makne kost pa ništa ne smeta u guštanju. Ovo je jednostavno jelo, ništa specijalno ali vjerujem svima drago.

Dobar tek!

 Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *