nekaj se tu fino kuha

After Uskrs Ideje

After Uskrs Ideje

Ovo će biti malo drugačije Ideje za sljedeći tjedan, iz očitih razloga. Blagdani. Trenuci kada na stolu i u frižideru i  u špajzi a i u dnevnom boravku, možda čak i u spavaćoj sobi, bude puno hrane. Meni osobno je Uskrs po tom “gastro” pitanju, draži od Božića jer je sve nekako svježe, šareno, raznoliko i lagano. Osim ako ne pojedeš previše svega onda si sve samo ne lagana.
Za holy doručak, kako ga mi doma od milja zovemo, se uvijek toliko najedem da mi običan ručak kasnije bude skroz neinteresantan. Kombinacije mladog lukeca, rotkvica, jaja, šunkice i svježeg sira su mi najdraže, a možda ipak najbolje od svega mi je kombinacija od koje svi imaju kiselu facu. Orehnjača na to šunkica i gore hren. Milina! Nemojte i vi sada imati tu facu i upitnike iznad glave nego si složite to i recite mi da ne valja. Ako se usudite. A nećete jer je super. No, kako i sve tako i Uskrs prođe, i uskršnji ponedjeljak koji bude repriza nedjelje a hrane i dalje ko u priči. O potucanim jajima da ne pričam, izviruju iz svake košare a ti prolaziš pored njih  i misliš si kak se nisi trebala zaigrati s tim tucanjem jer tko će pojest sad 20 tvrdo kuhanih jaja. Potucanih, k tome.

Zato su ove ideje za ostalih 4 radnih dana, kada možete iskoristiti sve što vam je ostalo od Uskrsa i upakirati u neko drugo, jednako fino jelo.

Francuski…. krumpir- izvrsno! jaja imamo, samo je potrebno skuhati krumpir u kori, zdinstat lukec i staviti mljeveno meso i voila. Sve to posložimo red krumpira, red jaja, red mesa i tako do vrha, zalijemo vrhnjem i stavimo na 180 stupnjeva, cca 25 min.

Tortilja s francuskom i rikolom– ovo vam možda isto čudno na prvu zvuči ali u principu u tortilju možemo sve sakriti a da prođe dobro, pa tako i francusku, možda meseka nekog od purice i rikolu da osvježimo kombinaciju.

Salata sa svime– ako je osim jaja ostalo još lukeca i rotkvice, odlično! Malo svježe salate po izboru, luk. rotkvice. jaja. grah. kuruza, pečeni batat narezan na kockice, šunkica i  eto nam laganog ručka od ostataka i dodataka 🙂

Čušpajz– njega baš i nećemo moći od ostataka skombinirati ali on je tu za detoksikaciju, da se ipak pojede nešto na žlicu kak bi se reklo. Preporučam jedan proljetni miks, Crveni čušpajz od luka, graška, mrkve, krumpira (hm, a da samo isperemo francusku salatu? 🙂 ) Luk zdinastamo, na to dodamo sjeckano povrće, zalijemo povrtnim temeljcem, i dodamo 1 dcl paradajz sosa. Na kraju zamutimo noklice i ubacimo ih u čušpajz.

Sretan Uskrs svima <3Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *